Kategori: Genel

İş Kanunu Nedir?

İş hukuku düzenlemelerinin genel çatısı olarak belirlenen ve düzenlemelerin temelinde bulunan İş Kanunu, işverenin ve işçinin belirli yükümlüklerini ihtiva etmektedir. Bunun yanında iş sözleşmesi gibi çeşitli kavramlar açıklanmıştır. İşçi hakları da aynı şekilde İş Kanunu kapsamında ele alınmış, açıklanmıştır. Çeşitli yükümlülüklerin işveren adına yüklendiğini de görebiliyoruz. Bunlar arasında işçiye ücret ödeme, gerekli malzemelerin ve donanımların sağlanması gibi detaylar vardır. İşçinin gerekli zamanlarda izin alabilmesi konusu da işlenmektedir. İşçilerin de elbette iş hukuku avukatı Ankara uzmanlarının da açıkladığı gibi belirli yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu da en başta gerekli iş sözleşmesine göre çalışmak, mesai saatlerini tamamlamak ve iş yeri kurallarına uymaktır.

İş Hukuku Nedir?

İş hukuku kavramı, işveren ve işçi arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi amacını gütmektedir. Bu ilişkilerden kaynaklanmakta olan bütün sorunların çözümlenmesini amaçlamaktadır. İçeriğinde ilke ve kuralların bulunduğu iş hukuku kavramına dair detaylı bilgileri ceza hukuku avukatı Ankara ekibimizin de bulunduğu hukuk büromuzdan alabilirsiniz. İletişim için internet sitemizde yer alan numaraları kullanabilirsiniz.

Mercantaş Hukuk Bürosu bünyesinde aynı zamanda miras hukuku avukatı Ankara hizmetlerini vermekte olan uzman ekibimizi de bulabilirsiniz. Nasıl dava açılır, nasıl evraklar toplanılır gibi soru işaretleriniz varsa eğer bu konuda sizlere yardımcı olmak isteriz. Tek yapmanız gereken şey iletişim kurmak ve gerekli bilgileri talep etmektir.

4.7 / 5 ( 12 Değerlendirme )

Son Yazılar

Bitmiş Banyo

Hayalinizdeki banyo fikirleri için bitmiş banyo modellerimizi web sayfamızdan inceleyebilir, tercih etmek istediğiniz banyo mobilyaları…

12 ay önce

IQOS Elektronik Sigara Satışı

İQOS elektronik sigaralar insanların tütün bağımlılığını sona erdiriyor. iqos elektronik sigaralarını orijinal olarak satın almak isterseniz adresimizi…

1 yıl önce

Ahşap Yalı Baskı Kaplama İmalatı Metpor

Sektörde ahşap yalı baskı hizmetlerine yer veren ve müşteri ihtiyaçlarına çözüm sunan kaliteli adresi ziyaret…

1 yıl önce

Bursa’da Kalınacak En Güzel Otel Hangisi?

Bursa’ya yolunuz düştüğünde hem kaliteli hem konforlu hem de sağlıklı bir konaklama yeri mi arıyorsunuz?…

1 yıl önce

Güvenilir Vize İşlemleri

Her geçen gün alanında en kaliteli ve güvenilir hizmetleri sunan firmamızda İngiltere aile birleşimi vizesi…

2 yıl önce

Kaliteli Beyaz Eşyanın Doğru Adresi

Söz konusu beyaz eşya satın almak olduğunda birçok kişi ülkemizde sürekli artan fiyatlardan dolayı istediği…

2 yıl önce