Kategori: Sağlık

Lensleri Temiz Tutmak İçin Ne Yapılması Gerekir?

Göz bozuklukları dünya üzerinde birçok insanı etkilemektedir. Genetik sebepler ile olabileceği gibi küçükken geçirilen bir hastalık, fazla bilgisayar kullanımı veya sık ve yakından televizyon izleme gibi nedenler sayılabilmektedir. Gözlük haricinde lens kullanımı da artmaktadır. Lens fiyatları hem internet hem de lens dükkanlarından öğrenilebilmektedir. Gözün görmesi açısından aralarında fark bulunmasa da estetik açıdan lens gözlük kullanımına nazaran daha hoş durmakta ve daha net görünmeyi sağlamaktadır. Gözü saran çerçeve olmadığı için de görüş açısını kapatmamaktadır.

Eskiye göre artık erkekler de kadınlar kadar dış görünümlerine dikkat etmektedir. Kozmetik gibi sektörler de inanılmaz şekilde gelişmekte ve her gün yeni bir ürün çıkmaktadır. Bu sebep ile sağlık veya göz tedavisi haricinde görünümün daha güzel gözükmesi açısından da tercih edilmektedir. Ülkemizde çoğu insan koyu renk göz rengine sahip olmakta ve çoğu renkli gözü daha çok istemektedir. Bu neden ile de insanlar numaralı olmasa da numarasız lens kullanmaktadırlar. Lensin bu tip avantajlarının yanı sıra doğru kullanılmadığı taktirde verecek zararları bulunmaktadır. Öncelikle her şeyde olduğu gibi lensin temiz tutulması, kir ve toz kapmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gece çıkartırken temizlenip solüsyon bulunan kaba yerleştirilmeli ve sabaha kadar kapta durmalıdır. Bu şekilde mikroplardan uzak tutulmakta ve gözde lens kullanımından ötürü sorun yaşanmamaktadır.

Johnson & Johnson firmasının bir markası olan acuvue oasys lens markası göz kuruluğu yaşatmadığı için en çok tercih edilen lens markalarından biri olmaktadır.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Bitmiş Banyo

Hayalinizdeki banyo fikirleri için bitmiş banyo modellerimizi web sayfamızdan inceleyebilir, tercih etmek istediğiniz banyo mobilyaları…

12 ay önce

IQOS Elektronik Sigara Satışı

İQOS elektronik sigaralar insanların tütün bağımlılığını sona erdiriyor. iqos elektronik sigaralarını orijinal olarak satın almak isterseniz adresimizi…

1 yıl önce

Ahşap Yalı Baskı Kaplama İmalatı Metpor

Sektörde ahşap yalı baskı hizmetlerine yer veren ve müşteri ihtiyaçlarına çözüm sunan kaliteli adresi ziyaret…

1 yıl önce

Bursa’da Kalınacak En Güzel Otel Hangisi?

Bursa’ya yolunuz düştüğünde hem kaliteli hem konforlu hem de sağlıklı bir konaklama yeri mi arıyorsunuz?…

1 yıl önce

Güvenilir Vize İşlemleri

Her geçen gün alanında en kaliteli ve güvenilir hizmetleri sunan firmamızda İngiltere aile birleşimi vizesi…

2 yıl önce

Kaliteli Beyaz Eşyanın Doğru Adresi

Söz konusu beyaz eşya satın almak olduğunda birçok kişi ülkemizde sürekli artan fiyatlardan dolayı istediği…

2 yıl önce